Verguld- technieken

Sed quis ipsum purus ellentesque vestibulum tristique ligula, eu semper enim rutrum id.

Lees verder

Bladgoud vergulden

Vergulden met bladgoud is een specialisme dat al eeuwen wordt toegepast. Bladgoud vergulden wordt veel toegepast bij de restauratiewerkzaamheden van monumentale panden en objecten.

Het bladgoud vergulden wordt onder andere toegepast op: hekwerken, gevelstenen, wapenschilden, lofwerk, lijstwerk, ornamenten, orgels, beelden, wijzerplaten en windwijzers.

De specialisten van Wolters bv kunnen bogen op een ruime ervaring en beheersen het vergulden als geen en ander en worden dan ook landelijk en zelfs internationaal ingezet.

De glans en uitstraling van bladgoud

Vergulden is het aanbrengen van bladgoud in zowel interieur als exterieur op diverse ondergronden. Geen enkele gepigmenteerde metaalverf kan zich meten met de glans en uitstraling van bladgoud.

Specialist in ambachtelijke schilderstechnieken

Wolters BV is met haar bedrijfsonderdeel Wolters & Ovink restauratie-decoratie gespecialiseerd in de oude ambachtelijke schilderstechnieken:

De oude schildertechnieken worden veelal toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en diverse momunenten. De decoratieve technieken en muurschilderingen zien we steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

Vergulden met bladgoud

Dit zijn onze projecten

Sociëteit de Hereeniging Deventer

De prachtige kelder met de booggewelven werd door Bokhorst in 1903 geheel voorzien van unieke beschilderingen. Ook hebben wij de eeuwenoude 'houtimitatie' techniek toegepast op enkele deuren. Het gehele project is volgens het keurmerk Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM), URL 4009 uitgevoerd.

Bekijk dit project

Verduurzaming Woonzorgcomplex Apeldoorn

In opdracht van Woonzorg Nederland  verzorgen wij de verduurzaming van woonzorgcomplex De Oude Enk in Apeldoorn.

Bekijk dit project

RGS Verduurzaming complex Hoge Kraats

In opdracht van Woonzorg Nederland zijn wij gestart met de verduurzaming van appartementencomplex Hoge Kraats in Ede.  

Bekijk dit project

Restauratie Schnitgerorgel

De vakspecialisten van Wolters & Ovink hebben aan de restauratie van één van de grootste barokorgels ter wereld gewerkt.

Bekijk dit project

Bisschoppelijk Paleis Utrecht

Donec elementum euismod elit, nec vestibulum libero bibendum nec. Proin sit amet posuere nisi. Donec sollicitudin metus in purus tempor, ac iaculis tortor gravida. Vivamus eu pretium arcu.

Bekijk dit project

Bekroond schilderwerk in Paleis Het Loo

Wolters & Ovink werd vanwege dit bijzondere project afgelopen najaar bekroond met de Nationale Schildersvakprijs in de categorie Decoratie & Restauratie.

Bekijk dit project

Revitalisatie Stadhuis Groningen

De restauratieschilders van Ovink & Wolters hebben het stadhuis van Groningen haar historische uitstraling teruggegeven.

Bekijk dit project

5 belangrijke vragen over Bladgoud vergulden