Duurzaam wonen

Bespaar op energieverbruik met het juiste isolatieglas.

Offerte aanvraag

Isolerende beglazing

Onze gekwalificeerde glasspecialisten leveren en plaatsen beglazing. Van Isolatieglas HR++ en brandwerend glas tot veiligheidsglas en FINEO-glas voor monumenten. Met goede beglazing houden we ons vastgoed actueel, bruikbaar en betaalbaar voor de toekomst.

Waarom isolatieglas?

Isolatieglas, zoals dubbel glas en HR++ glas, isoleert veel beter dan enkel glas en verbetert je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je energieverbruik. Als je nieuwe ramen en kozijnen neemt, is HR++ de standaard. Ook als je alleen nieuw glas wilt, is HR++ glas het uitgangspunt.

Isolatieglas zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft. Daardoor gaat de verwarming minder vaak aan en verbruik je minder gas. Bovendien is het comfortabel: geen kou meer bij de ramen, de ruiten beslaan niet meer aan de binnenkant en je hebt minder geluid van buiten. Ook is het goed voor het klimaat, want er wordt minder CO2 uitgestoten.

Welke glassoorten zijn er?

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolatieglas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte (de spouw). Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak dubbel of drievoudig hoog rendementglas (HR++ en HR+++) gebruikt.
Soorten isolatieglas:

  • Gewoon dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • Triple glas (ook wel: drievoudig of driedubbel glas)
  • Voorzetramen
  • Monumentenglas zoals FINEO Vacuumglas

Voorzetraam

Een alternatieve manier om ramen in bestaande kozijnen te isoleren is een voorzetraam. Daarmee maak je op een eenvoudige manier ‘dubbel glas’ van bestaand enkelglas. Het voorzetraam wordt daarbij aan de binnen- of buitenzijde geplaatst tegen een bestaand houten raamwerk of in een stalen kozijn, zodat een isolerende luchtlaag (luchtspouw) tussen de glasplaten ontstaat. Voorzetramen zijn ook verkrijgbaar met warmtereflecterende coating.

Monument? Speciaal glas of raamfolie

Voor monumentale panden is er speciaal isolatieglas (monumentenglas). Zoals FINEO: dun, vacuüm isolatieglas en daarmee geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten. Dit ziet eruit als oud glas en is dun zodat het in de bestaande kozijnen kan worden geplaatst.
Een goedkoper alternatief voor monumentenglas is isolerende raamfolie.

Het onderhoud optimaal geregeld

Van inspectie en voorbereiding tot uitvoering en oplevering: wij verzorgen naast isolatieglas ook veel aspecten van het onderhoud. Denk aan de volgende werkzaamheden:

Onze opdrachtgevers

Wij werken samen met