Ambacht maakt mooier

Met ambacht geven we glans aan ons cultuurhistorisch erfgoed.

afspraak maken
restauratie en decoratie

Ambachtelijke schildertechnieken

Hoe geef je glans aan ons cultureel erfgoed?
Met ambachtelijke schilderstechnieken en vakmensen blijft de historische en culturele waarde bewaard. Kerkorgels, monumentale landhuizen en paleizen gaan nog meer schitteren onder de hand van de vakspecialisten van Ovink & Wolters. 

Met liefde voor hun vak en historie worden eeuwenoude technieken en authentieke materialen toegepast. Zo geven wij kleur aan ons prachtige erfgoed. 

Ovink & Wolters: het restauratiewerk in handen van vakmensen.
Ovink & Wolters restauratie-decoratie is een bedrijfsonderdeel van Wolters Vastgoedonderhoud. De vakmensen zijn gespecialiseerd in hout- en marmerimitaties, verguldtechnieken, decoratieve technieken en muurschilderingen.

Onze restauratie- en decoratiespecialisten leveren vakwerk in ambachtelijke schildertechnieken zoals:

ERM

Erkend restauratie- bedrijf

Wij zijn ERM-gecertificeerd. De overheid stimuleert dat restauratiewerk aan monumenten wordt uitgevoerd door vakkundige partijen. De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) beheert deze regelingen.

Vakmanschap is meesterschap

Onze laatst opgeleverde projecten

Restauratie Schnitgerorgel

De vakspecialisten van Wolters & Ovink hebben aan de restauratie van één van de grootste barokorgels ter wereld gewerkt.

Bekijk dit project

Bekroond schilderwerk in Paleis Het Loo

Wolters & Ovink werd vanwege dit bijzondere project afgelopen najaar bekroond met de Nationale Schildersvakprijs in de categorie Decoratie & Restauratie.

Bekijk dit project

Revitalisatie Stadhuis Groningen

De restauratieschilders van Ovink & Wolters hebben het stadhuis van Groningen haar historische uitstraling teruggegeven.

Bekijk dit project