Een expert op het gebied van glas-in-lood nodig?

Glas-in-lood

Glas-in-lood is een prachtige, eeuwenoude techniek. Het is ontstaan, omdat men in het verleden niet in staat was een raam uit één stuk te vervaardigen. Van oudsher staan de Nederlanders bekend om deze ambachtelijke techniek. Het werd in eerste instantie toegepast in kerken en kloosters om verhalen en taferelen op een bijzondere manier weer te geven. Later werden ook huizen ‘versierd’ met deze techniek. Glas-in-lood geeft een bijzondere sfeer aan uw woon- of werkomgeving. Het leent zich, door het invallende licht, uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen met kleurrijke voorstellingen.

Ambachtelijke techniek

De restauratie & decoratie specialisten van Wolters BV vervaardigen op ambachtelijke wijze glas-in-lood voor monumentale panden, zoals oude herenhuizen, kerken en kastelen. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden in het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in loodlijsten; een techniek die in de loop der eeuwen in de basis onveranderd is gebleven. Heden ten dage is het mogelijk om het glas in lood binnen in dubbel glas te plaatsen. Zo blijft de uitstraling bewaard met de isolerende waarde en het daarbij horende comfort van de huidige tijd.

Specialist in ambachtelijke schilderstechnieken

Wolters BV is met haar bedrijfsonderdeel Wolters & Ovink restauratie-decoratie gespecialiseerd in de oude ambachtelijke schilderstechnieken:

De oude schildertechnieken worden veelal toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en diverse momunenten. De decoratieve technieken en muurschilderingen zien we steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

ERM gecertificeerd

De overheid stimuleert dat restauratiewerk aan monumenten wordt uitgevoerd door vakkundige partijen. De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg, afgekort met ERM, beheert deze regelingen. Uiteraard is Wolters een ERM gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk geeft u de garantie  en zekerheid dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde organisatie met kennis van zaken wordt uitgevoerd.

Werkgebied en opdrachtgevers:

Wolters & Ovink restauratie-decoratie opereert landelijk maar is ook regelmatig internationaal actief. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere: overheid, gemeenten, kerkelijke instellingen, orgelbouwers, particulieren, stichtingen, eigenaren en beheerders monumentaal vastgoed.

Glas-in-lood Sassenpoort

Waarom Wolters BV

  • Specialist in ambachtelijke technieken
  • Specialist in monumentaal onderhoud
  • Specialist in kleur historisch onderzoek
  • Meer dan 85 jaar ervaring
  • Kwaliteit en gedegen vakmanschap
  • ERM gecertificeerd
  • Landelijke dekking
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed 1
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Onze disciplines

Specialist in glas-in-lood