Specialist in vergulden nodig?

Bladgoud vergulden

Vergulden met bladgoud is een specialisme dat al eeuwen wordt toegepast. Bladgoud vergulden wordt veel toegepast bij de restauratiewerkzaamheden van monumentale panden en objecten.

Het bladgoud vergulden wordt onder andere toegepast op: hekwerken, gevelstenen, wapenschilden, lofwerk, lijstwerk, ornamenten, orgels, beelden, wijzerplaten en windwijzers.

De specialisten van Wolters bv kunnen bogen op een ruime ervaring en beheersen het vergulden als geen en ander en worden dan ook landelijk en zelfs internationaal ingezet.

De glans en uitstraling van bladgoud

Vergulden is het aanbrengen van bladgoud in zowel interieur als exterieur op diverse ondergronden. Geen enkele gepigmenteerde metaalverf kan zich meten met de glans en uitstraling van bladgoud.

Specialist in ambachtelijke schilderstechnieken

Wolters BV is met haar bedrijfsonderdeel Wolters & Ovink restauratie-decoratie gespecialiseerd in de oude ambachtelijke schilderstechnieken:

De oude schildertechnieken worden veelal toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en diverse momunenten. De decoratieve technieken en muurschilderingen zien we steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

ERM gecertificeerd

De overheid stimuleert dat restauratiewerk aan monumenten wordt uitgevoerd door vakkundige partijen. De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg, afgekort met ERM, beheert deze regelingen. Uiteraard is Wolters een ERM gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk geeft u de garantie  en zekerheid dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde organisatie met kennis van zaken wordt uitgevoerd.

Werkgebied en opdrachtgevers:

Wolters & Ovink restauratie-decoratie opereert landelijk maar is ook regelmatig internationaal actief. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere: overheid, gemeenten, kerkelijke instellingen, orgelbouwers, particulieren, stichtingen, eigenaren en beheerders monumentaal vastgoed.

Verguldwerk dak timpaan Paleis op de Dam te Amsterdam

Waarom Wolters BV

  • Specialist in ambachtelijke technieken
  • Specialist in monumentaal onderhoud
  • Specialist in kleur historisch onderzoek
  • Meer dan 85 jaar ervaring
  • Kwaliteit en gedegen vakmanschap
  • ERM gecertificeerd
  • Landelijke dekking
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed 1
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Onze disciplines

Bladgoud vergulden is een ambacht die Wolters beheerst