Decoratieve Technieken

Met ambacht geven we glans aan ons cultuurhistorisch erfgoed.

Meer informatie
Ambachtelijke techniek

Decoratieve Technieken

Decoratieve schildertechnieken zoals Fresco’s en muurschilderingen zijn van alle tijden. De oude schildertechnieken worden vaak toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en historische objecten. Vooral muurschilderingen en plafonddecoraties zien we nu steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

De restauratie- en decoratiespecialisten van Ovink&Wolters herstellen en restaureren oude muurschilderingen en decoraties. En zij ontwerpen en brengen compleet nieuwe klassieke of moderne muurschilderingen aan. Prachtige afbeeldingen op muren en plafonds, of deze nu binnen of buiten worden toegepast, kunnen een unieke uitstraling creëren.

Kleur historisch onderzoek

Voordat onze specialisten aan de slag gaan voeren we een kleur historisch onderzoek uit. We bekijken de verschillende verflagen op en in monumenten. Het brengt in kaart wat voor afwerklagen er in de loop der jaren gebruikt zijn, zodat bij restauratie of onderhoud het schilderwerk hierop kan worden aangepast. Het kleurgebruik is ook gekoppeld aan de bouw- en architectuurgeschiedenis van een pand.

Ambacht maakt alles mooier

Onze projecten

Sociëteit de Hereeniging Deventer

De prachtige kelder met de booggewelven werd door Bokhorst in 1903 geheel voorzien van unieke beschilderingen. Ook hebben wij de eeuwenoude 'houtimitatie' techniek toegepast op enkele deuren. Het gehele project is volgens het keurmerk Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM), URL 4009 uitgevoerd.

Bekijk dit project

Verduurzaming Woonzorgcomplex Apeldoorn

In opdracht van Woonzorg Nederland  verzorgen wij de verduurzaming van woonzorgcomplex De Oude Enk in Apeldoorn.

Bekijk dit project

RGS Verduurzaming complex Hoge Kraats

In opdracht van Woonzorg Nederland zijn wij gestart met de verduurzaming van appartementencomplex Hoge Kraats in Ede.  

Bekijk dit project

Restauratie Schnitgerorgel

De vakspecialisten van Wolters & Ovink hebben aan de restauratie van één van de grootste barokorgels ter wereld gewerkt.

Bekijk dit project

Bekroond schilderwerk in Paleis Het Loo

Wolters & Ovink werd vanwege dit bijzondere project afgelopen najaar bekroond met de Nationale Schildersvakprijs in de categorie Decoratie & Restauratie.

Bekijk dit project

Revitalisatie Stadhuis Groningen

De restauratieschilders van Ovink & Wolters hebben het stadhuis van Groningen haar historische uitstraling teruggegeven.

Bekijk dit project