Ambachtelijke schildertechnieken | Stadhuis Groningen prachtig gerenoveerd 2

Marmer- imitatie

Met ambacht geven we glans aan ons cultuurhistorisch erfgoed.

Vraag een offerte aan
Ambachtelijke techniek

Marmerimitatie

Marmerimitaties worden al eeuwen toegepast. Het creëren van een authentieke marmerimitatie vraagt ervaring, creativiteit en kennis van materialen en gereedschappen. Onze vaklieden zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van levensechte marmerimitaties voor bijvoorbeeld monumentale panden of kerkorgels.

Marmerimitatie is een ambachtelijke schilderstechniek die veel bij restauraties van monumentale panden, landhuizen, kerken, kerkorgels en dergelijke toegepast. Naast de beheersing van deze ambachtelijke schildertechnieken is de kennis van ondergronden en marmersoorten van wezenlijk belang.

Eeuwenoud specialisme

Vaak is imitatie een nabootsing van een duurder materiaal op een goedkope ondergrond. Het toepassen van marmerimitaties gebeurt echter lang niet altijd uit zuinigheidsoverwegingen. Ook om bouwtechnische redenen, schaarste van de natuurlijke materiaalbronnen of als decoratie op zich.

Oude techniek in nieuwbouw

Marmerimitaties worden niet alleen toegepast in monumentale panden. Ook in horecagelegenheden, openbare gebouwen en nieuwe huizen wordt de techniek regelmatig toegepast. Het is een manier om de woning een chique karakter te geven en het kan in principe overal in huis worden toegepast.

Marmertechnieken

Onze laatst opgeleverde projecten

Restauratie Schnitgerorgel

De vakspecialisten van Wolters & Ovink hebben aan de restauratie van één van de grootste barokorgels ter wereld gewerkt.

Bekijk dit project

Bekroond schilderwerk in Paleis Het Loo

Wolters & Ovink werd vanwege dit bijzondere project afgelopen najaar bekroond met de Nationale Schildersvakprijs in de categorie Decoratie & Restauratie.

Bekijk dit project

Revitalisatie Stadhuis Groningen

De restauratieschilders van Ovink & Wolters hebben het stadhuis van Groningen haar historische uitstraling teruggegeven.

Bekijk dit project