Vergulden

Met ambacht geven we glans aan ons cultuurhistorisch erfgoed.

Meer informatie
Ambachtelijke techniek

Verguld technieken

Goud oxideert niet, verliest geen glans, is duurzaam en er is maar een klein beetje licht nodig om goud te laten schitteren. Deze luxe uitstraling en warme gloed zorgen er voor dat mensen goud omarmen. Vergulden vraagt geduld, precisie en vakmanschap.

De specialisten van Ovink&Wolters hebben ruime ervaring in bladgoud vergulden. Zij hebben al verschillende hekwerken, wapenschilden, ornamenten, orgels, beelden, wijzerplaten, torenhanen en windwijzers laten schitteren.

De glans en uitstraling van bladgoud

Door de buigzaamheid en flexibiliteit van goud is het mogelijk om een gram goud te walsen tot er een vel bladgoud van een vierkante meter ontstaat. Met deze zeer dunne velletjes bladgoud kunnen de meest uiteenlopende ornament verguld worden. Ideaal om buiten toe te passen op objecten van groot tot klein.

Ambachtelijke technieken toegepast

Onze specialisten hebben het bladgoud toegepast op het hekwerk van Paleis Het Loo en Slot Zeist, op het Schnitger Orgel in Zwolle, König-orgel in Nijmegen, op de fontein op het Haagse Binnenhof en op wapenschilden.

Goud geeft glans

Onze projecten

Restauratie Schnitgerorgel

De vakspecialisten van Wolters & Ovink hebben aan de restauratie van één van de grootste barokorgels ter wereld gewerkt.

Bekijk dit project

Bekroond schilderwerk in Paleis Het Loo

Wolters & Ovink werd vanwege dit bijzondere project afgelopen najaar bekroond met de Nationale Schildersvakprijs in de categorie Decoratie & Restauratie.

Bekijk dit project

Meest gestelde vragen