De Nationale SchildersVakprijs – een initiatief van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl (merken van Eisma Bouwmedia) – is donderdagavond 30 november uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in de Arnhemse Eusebiuskerk.

Publieksprijs voor Wolters & Ovink
Wolters & Ovink Restauratie Decoratie ging met maar liefs twee prijzen naar huis. Het bedrijf uit Deventer sleepte niet alleen de categorieprijs voor Decoratie- & Restauratieschilderwerk in de wacht, met Paleis Het Loo won het óók de Publieksprijs. Restauratieschilderwerk op hoog niveau waarbij met name de perfect uitgevoerde hout- en marmerimitaties in de smaak vielen. En ook de constante kwaliteit van het geleverde werk op dit omvangrijke project met koninklijke allure werd door de vakjury geroemd.

Jong professionals
Naast erkenning voor het overall project werd onze collega Alexa ook nog even in het zonnetje gezet. Als jon professional in de erfgoedsector won zij eerder dit jaar de monumententalentprijs. Tijdens deze avond werd zij daarvoor nog even op het podium gevraagd.

Samenstelling vakjury
De organisatie van de Nationale SchildersVakprijs 2023 mocht in totaal 53 ingezonden projecten verwelkomen. Hiervan waren er 36 voorgeselecteerd en uiteindelijk 9 projecten haalden de nominaties. De vakjury van de Nationale SchildersVakprijs 2023 bestond uit de oud-SchildersVakprijswinnaars Wilfred Witteveen (Schildersbedrijf Witteveen), Wim Hoogstraten (Hoogstraaten Haarzuilens), Hans Luiken (Dofine) en Eric Grim (tegenwoordig praktijkinstructeur SchildersVakopleiding Mierlo). Verftechnisch specialist Léon Krom (AHA-Adviseurs) en de hoofdredacteuren Wouter Mooij (Eisma’s Schildersblad) en juryvoorzitter René Vorderman (SchildersVakkrant, SchildersVAK.nl) completeerden de jury.