Wolters Kleur & Styling

Advies in kleur en materiaal

Kleur- en materiaaladvies

Wolters Kleur & Styling is een speciaalzaak in verf, glas, behang, tapijt, laminaat, binnen-zonwering en gordijnstoffen. In deze naadloos op elkaar aansluitende productgroepen biedt de winkel een totaalconcept in kleur en materiaal.

Dit voor zowel het interieur als het exterieur. De 325 m2 grote showroom herbergt uitsluitend A-merken voor de doe-het-zelver én de professional. Onze adviseurs geven u graag een gedegen advies over de juiste kleur- en materiaaltoepassingen.

Stap binnen met kennis van zaken

Wanneer u gaat schilderen of behangen bent u veelal geneigd om eerst een leuke kleur of  apart motiefje uit te zoeken. Toch is het beter om eerst goed naar de ruimte te kijken: wat heeft de ruimte nodig? Komt er licht binnen, is de ruimte smal of juist breed, heeft u één ruimte waarbinnen u aparte hoekjes wilt creëren? Kortom; genoeg zaken om over na te denken.

6 tips om uw kamers optisch te veranderen

Hieronder geven wij u een aantal tips die de kijk op uw kamers dusdanig zullen veranderen.

  • Heeft u een smalle, hoge kamer?

Schilder het plafond dan eens donker en leg een donkere vloer. Hierdoor lijkt de kamer lager maar ook gelijk een stuk breder.

  • Wanneer u een lage kamer heeft, maakt u de zijwanden juist donker.

Hierdoor lijkt de achterwand breder en hoger, omdat deze in het plafond over lijkt te gaan. De hele kamer oogt daardoor hoger.

  • Een lange smalle kamer maakt u compacter door de achterwand donker te maken.

Doordat u een zwaardere kleur gebruikt dan op de overige wanden komt de achterwand dominant naar u toe en lijkt de kamer dus minder diep.

  • Een kamer die uit één kleur of zachte nuances bestaat kan soms wat saai ogen.

Wanneer u één muur een fellere of donkere kleur schildert maakt u de hele kamer wat levendiger. Voordeel is dat u op deze manier ook eenvoudig de stijl van uw kamer kunt veranderen.

  • Heeft u twee ruimtes waar voorheen een muur tussen heeft gezeten? 

Verbind deze eenvoudig met elkaar door de horizontale kleuren door te trekken. Hierdoor geeft u de ruimte meer eenheid en lijkt deze gelijk ook groter.

  • Wilt u juist een open ruimte het gevoel geven van twee kamers? 

Pas dan het kleurverschil verticaal toe; de scheidingswand geeft u een kleur of u schildert de muur en houdt op in een denkbeeldig ‘midden’. Hierdoor wekt u de indruk twee ruimtes te hebben.

Wilt u ook een kleuradvies op maat?

Kom naar onze winkel of gebruik onze kleuradviseur online

Ga naar de kleuradviseur