Een expert nodig?

(Isolerende)beglazing

Wolters Vastgoed onderhoud BV biedt u ook op het gebied van beglazing een breed scala aan mogelijkheden. Hierbij kunt u onder andere denken aan enkele beglazing, isolerende beglazing, veiligheids-beglazing, zonwerende beglazing en folies. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor douchedeuren, tussendeuren, schuifloketten en spiegels. Kortom; ook voor alle soorten en toepassingen van glas kunnen onze specialisten u adviseren.

Waarom dubbel glas en HR-glas

Isolatieglas, zoals dubbel glas en HR++ glas, isoleert veel beter dan enkel glas en verbetert je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je energieverbruik. Enkel glas is niet meer van deze tijd. Als je nieuwe ramen en kozijnen neemt, is HR++ de standaard. Ook als je alleen nieuw glas wilt, is HR++ glas het uitgangspunt. Is dat bij u woning of pand niet mogelijk? Dan zijn er alternatieven die iets minder goed isoleren.

Het vervangen van enkel glas door HR++ glas in bestaande kozijnen kost in een gemiddelde eengezinswoning zo’n 3500 euro en bespaart ieder jaar zo’n 280 euro. Isolatieglas zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft. Daardoor gaat de verwarming minder vaak aan en verbruik je minder gas. Bovendien is het comfortabel: geen kou meer bij de ramen, de ruiten beslaan niet meer aan de binnenkant en je hebt minder geluid van buiten. Ook is het goed voor het klimaat, want er wordt minder CO2 uitgestoten.

Soorten isolatieglas: van dubbel glas tot HR+++

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolatieglas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte (de spouw). Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak dubbel of drievoudig hoog rendementglas (HR++ en HR+++) gebruikt. Alle soorten isolerend glas:

 • Gewoon dubbel glas
 • HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas.
 • Triple glas (ook wel: drievoudig of driedubbel glas)
 • Voorzetramen
 • Monumentenglas

Voorzetraam

Een alternatieve manier om ramen in bestaande kozijnen te isoleren is een voorzetraam. Daarmee maak je op een eenvoudige manier ‘dubbel glas’ van bestaand enkelglas. Het voorzetraam wordt daarbij aan de binnen- of buitenzijde geplaatst tegen een bestaand houten raamwerk of in een stalen kozijn, zodat een isolerende luchtlaag (luchtspouw) tussen de glasplaten ontstaat. Voorzetramen zijn ook verkrijgbaar met warmtereflecterende coating.

Monument? Speciaal glas of raamfolie

Voor monumentale panden is er speciaal isolatieglas (monumentenglas). Dit ziet eruit als oud glas en is vrij dun zodat het in de bestaande kozijnen geplaatst kan worden. Een goedkoper alternatief voor monumentenglas is isolerende raamfolie.

Aanverwante disciplines

Naast (isolerende)beglazing zijn wij gespecialiseerd in diverse andere aanverwante onderhoud- en afwerkingsdisciplines. Middels deze complementerende disciplines zijn wij als geen ander in staat uw woning, kantoor, vastgoed, zorginstelling of onderwijsinstelling op het door u gewenste niveau en uitstraling te brengen en te behouden.

 Opdrachtgevers en werkgebied

Wolters BV werkt landelijk en tot onze opdrachtgevers behoren oa:

Vakmensen 1

Waarom Wolters BV

 • Gespecialiseerd in (isolerende)beglazing
 • U als klant staat centraal
 • kwaliteit en vakmanschap
 • Meer dan 85 jaar ervaring
 • Multidisciplinair
 • Alles onder één dak
 • Landelijke dekking
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed 1
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Onze disciplines

De juiste beglazing kiest u samen met Wolters