Onze vakmensen werken mee aan de restauratie van de rijksmonumentale kasteelboerderij Huis Sevenaer. Een mooi project en een echte uitdaging, volgens collega Martin van Bussel. 

Echte uitdaging
Collega Martin van Bussel is projectleider. Martin heeft een brede ervaring als het gaat om restauratie en onderhoud van monumentale gebouwen.

Van Bussel: “Dit is wel een heel mooi en bijzonder project. Toen wij hier de eerste keer een bezoek brachten om het werk op te nemen was het hoofdgebouw van Huis Sevenaer voor een groot deel in het groen verscholen en bijna niet meer zichtbaar. Het metselwerk, de kozijnen en ramen tot aan de daklijst toe waren allemaal begroeid met klimop en er was weinig meer te zien van dit historisch erfgoed.” 

Lijnolieverf
De restauratie van het exterieur en het souterrain van het hoofdgebouw is in 2022 uitbesteed aan erkend ERM-restauratiebouwbedrijf Koninklijke Woudenberg te Ameide. Het ambachtelijk glas- en buitenschilderwerk wordt momenteel uitgevoerd door Wolters Vastgoedonderhoud. Dit bedrijf is eveneens ERM-gecertificeerd. “De eigenaar verwacht geen strak en glad schilderwerk, maar het moet functioneel zijn en er authentiek uitzien. Dan kom je al gauw uit bij klassieke lijnolieverfsystemen”, vertelt Van Bussel.

Meer lezen over het toepassen van lijnolieverf en onze restauratiewerkzaamheden?
Lees dan het complete artikel van Gerard Scholten:
Huis_Sevenaer_Eisma_Schildersblad_3-2023

Bron: Eisma’s Schildersblad nr. 3-2023
https://www.schildersvak.nl/vakblad/eismas-schildersblad-nummer-3-2023/

Monumentaal onderhoud | Restauratie Huis Sevenaer 3Monumentaal onderhoud | Restauratie Huis Sevenaer 2Monumentaal onderhoud | Restauratie Huis Sevenaer 1