Veelgestelde vragen

Ons werk is specialistisch. We kunnen ons voorstellen dat u daar best vragen over kunt hebben. Een aantal veelvoorkomende hebben we daarom onder elkaar gezet. Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op!

Resultaatgericht Samenwerken

Wat is RGS?

Resultaatgericht Samenwerken is een duurzame samenwerking met vastgoedeigenaren in onderhoud, renovatie, verduurzaming en nieuwbouw. Een vorm van ketensamenwerking dus. Opdrachtgever en opdrachtnemer maken ‘resultaatafspraken’ in plaats van de traditionele inspanningsverplichting. 

Wat betekent RGS in de praktijk?

Binnen het RGS-model is de laagste prijs niet meer leidend bij de aanbesteding en opdrachtverlening, een gezonde ontwikkeling. In plaats daarvan stelt de opdrachtgever een document op met daarin de (onderhouds)werkzaamheden, de kwaliteitseisen, het jaarlijkse budget en het verwachte resultaat voor de komende drie, vijf of tien jaar. De opdrachtnemer stelt een plan op om aan het geëiste kwaliteitsniveau te voldoen, ook wel de resultaatafspraak.

Schilderwerk

Vergulden

Wat is het proces van het vergulden van een object met bladgoud?

Het vergulden van een object met bladgoud begint met het aanbrengen van een speciale lijm op het oppervlak. Vervolgens wordt het bladgoud zorgvuldig op het oppervlak aangebracht en met een zachte borstel of doek aangedrukt. Het overtollige bladgoud wordt verwijderd en het oppervlak wordt gepolijst om een glad en glanzend uiterlijk te creëren.

Welke materialen en gereedschappen zijn nodig om succesvol bladgoud aan te brengen?

Om succesvol bladgoud aan te brengen heeft men nodig: bladgoud, lijm, een speciale lijmpenseel, een zachte borstel of doek, een snijmes, een liniaal, en schuurpapier.

Hoe lang duurt het om een object te vergulden met bladgoud en wat zijn de belangrijkste stappen in het proces?

Het vergulden van een object met bladgoud kan verschillende uren in beslag nemen, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het object. De belangrijkste stappen in het proces zijn: voorbereiding van het oppervlak, aanbrengen van de lijm, plaatsen van het bladgoud, verwijderen van overtollig bladgoud en polijsten van het oppervlak.

Welke factoren beïnvloeden de duurzaamheid en kwaliteit van het vergulde oppervlak?

Verschillende factoren kunnen de duurzaamheid en kwaliteit van het vergulde oppervlak beïnvloeden, zoals de kwaliteit van de lijm, de dikte van het aangebrachte bladgoud, de omgevingstemperatuur en vochtigheid, en de mate van blootstelling aan licht en lucht.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van vergulden met bladgoud en wat maakt deze techniek zo populair?

Vergulden met bladgoud wordt vaak gebruikt in de decoratieve kunst, zoals bijvoorbeeld bij het verfraaien van meubels, lijsten, beeldhouwwerken, sieraden, en architecturale elementen. Deze techniek wordt populair vanwege het prachtige, glanzende uiterlijk dat het bladgoud geeft aan het object, en de duurzaamheid van het aangebrachte bladgoud. Het is ook een traditionele en ambachtelijke techniek die al honderden jaren wordt gebruikt in de kunst- en decoratieve industrie.