Wolters Vastgoedonderhoud uit Colmschate is één van de tien genomineerden leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector TGO.
Op 21 februari maakte SBB dat bekend.
 

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. 

Wolters Vastgoedonderhoud leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden.
Angela Timmer, HR manager, is blij verrast met de prijs:
“Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat naast de uitstekende theoretische basis en de praktijklessen bij de Schildersvakopleidingen ze op de werkvloer vlieguren kunnen maken. Ze leren niet alleen de fijne kneepjes van het vak van een van onze leermeesters, maar ook hoe om te gaan met collega’s, opdrachtgevers en bewoners. Voor ons zijn leerlingen belangrijk om ook voor continuïteit in de toekomst te kunnen zorgen en de groei te helpen realiseren. Daarnaast zorgen leerlingen voor een mooie balans tussen de 4 generaties waaruit onze medewerkers bestaan” 
 

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. 

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben. 

Lees hier meer over de genomineerden en de verkiezingen:

De 168 genomineerden bekend voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023.
https://www.s-bb.nl/nieuws/168-genomineerden-strijden-om-titel-beste-leerbedrijf-en-praktijkopleider-van-nederland/

Het overzicht van alle winnaars staat op de website van SBB:
https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/ 

Wolters Vastgoedonderhoud genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2023 in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving (TGO) 1