Onze vaklieden werken aan de renovatie van het Stadhuis Groningen in opdracht van Rottinghuis. Wij hebben het buitenschilderwerk van het monument aan de Grote Markt verzorgd. Ook het vervangen van de gevelbeglazing is zo goed als afgerond.

Wij zijn nu volop bezig met het binnenschilderwerk. Ook gaan wij op de eerste verdieping ambachtelijke schildertechnieken uitvoeren. Daarover later meer!

Ramen Groninger Stadhuis

Renovatie Stadhuis Groningen

Op de foto’s hierboven zijn collega’s bezig met herstel- en schilderwerkzaamheden van de ramen.

De ramen zijn allemaal gedemonteerd en in onze werkplaats hersteld, voorzien van nieuw glas- en schilderwerk.
De timmerlieden van Rottinghuis hebben de ramen teruggeplaatst en netjes afgehangen.

Revitalisatie Stadhuis Groningen

Het Stadhuis wordt vanaf de zomer van 2020 flink verbouwd. De aanpak moet begin 2022 een Stadhuis opleveren dat past bij de huidige gebruikerseisen, duurzaam en toekomstbestendig is.

Het gebouw is in veel opzichten als ‘versleten’ te beschouwen en voldoet functioneel en klimaat-technisch niet meer aan de eisen van deze tijd. De aanpak van het rijksmonumentale Stadhuis is dan ook geen luxe, maar noodzaak. Verduurzaming, restauratie en een interne verbouw moeten ervoor zorgen dat het Stadhuis weer past bij de huidige gebruikseisen en toekomstbestendig wordt. Mooi dat Wolters Vastgoedonderhoud aan de renovatie van dit monument meewerkt!