Wij zijn in opdracht van NS Stations bezig met de onderhoudswerkzaamheden aan de buitenzijde van de monumentale gevels van Station Zwolle. De hoogbouw aan de voorzijde is gereed en teruggebracht in de oorspronkelijke kleuren. Op 10 september 2023 starten we met het schilderwerk van de laagbouw.

Historisch schilderwerk
Station Zwolle is een Rijksmonument. Monumentaal onderhoud vraagt om de juiste kennis, de nodige ervaring én speciale richtlijnen.
Wij zijn gecertificeerd met het ERM keurmerk, de kwaliteitsverklaring op basis van de URL 4009 “Historisch schilderwerk”. Bovendien voeren wij de werkzaamheden uit volgens de richtlijnen van de chroom 6 protocollen, die we intern hebben. We gaan niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor veiligheid!

Onze werkzaamheden
Na kleurhistorisch onderzoek brengen wij het station weer terug in de originele kleurstellingen.

  • Wij herstellen structurele scheuren die zijn ontstaan tijdens de renovatie en de bouw van de fietsgarage en tunnel onder het spoor en we herstellen ‘gewone’ zetting scheuren.
  • Onze vakmensen schilderen het houtwerk en de gevel.
    (onder de foto gaat de tekst verder)
    Foto: detail voorgevel 
  • De specialisten van de @kitgroep verzorgen het kitwerk aan de draagconstructie van de stationskap.

Rijksmonument Station Zwolle
Het station van Zwolle is gebouwd in 1866 en een uniek station omdat het feitelijk het enige standaardstation eerste klasse van de Staatsspoorwegen is. In 2021 hebben wij onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de linkervleugel. Nu doen wij de complete oudbouw.

Wat mooi dat wij onze vakkennis op het gebied van monumentaal onderhoud kunnen inzetten tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan dit historisch erfgoed!

Samen maken we station Zwolle duurzaam mooier!