Wolters en Ovink heeft mogen werken aan een eervol en uniek project. We hebben na uitvoerig onderzoek twee gebrandschilderde ramen van de kapel van de Gouden Handen in ’s Heerenberg in oude luister kunnen herstellen.

De nieuwe gebrandschilderde ramen zijn een reconstructie van het origineel uit 1909, waarvan nog maar een klein deel over was. Alleen het bovenste gedeelte van het venster, de koptracering, was nog in originele staat. Het onderste gedeelte is vorige eeuw vervangen door een niet-origineel deel.

Zo hebben we het aangepakt
Aan de hand van een aantal overgebleven stukken en documentatie hebben we de gebrandschilderde ramen kunnen reconstrueren naar het origineel uit 1909. Op basis van het bovenste, originele, gedeelte van de ramen hebben we een ontwerp gemaakt voor het onderste gedeelte. Daarna hebben we het juiste glas en de contourverf en grisailleverf uitgezocht. Het origineel is nageschilderd op 20 nieuwe gebrandschilderde panelen. Ook de koptracering is gerestaureerd. In totaal hebben we 30 panelen gemaakt.

Wolters & Ovink mocht het project uitvoeren in opdracht van Woonzorg Nederland. Na weken arbeid in onze werkplaats konden onze vakmensen de gebrandschilderde ramen plaatsen in de kapel. We zijn trots op het eindresultaat!

Ook een restauratieproject?
Wolters & Ovink, gespecialiseerd in ambachtelijke technieken, is een ERM gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg geeft u de garantie en zekerheid dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde organisatie met kennis van zaken worden uitgevoerd.

Meer weten over de diensten van Wolters & Ovink? Kijk hier.

Gebrandschilderde glas van De Gouden Handen in ’s-Heerenberg vervangen