In 2019 is Wolters-Ovink begonnen met werkzaamheden aan het monumentale König-orgel in de Stevenskerk, gevestigd in Nijmegen. Het orgel is bijna 250 jaar oud en één van de grootste en belangrijkste orgels van Nederland.

De verf op de orgelkassen was aangetast door het regelmatig verwarmen van de kerk. Tijdens het herstel is de originele kleur geel, ook wel paille genoemd, teruggevonden. De oorspronkelijke verf is aangebracht in de 18e eeuw en is in de laatste jaren sterk vervuild en verouderd. Met lijnolieverf is er een nieuwe laag verf aangebracht op de orgel.

Het bladgoud op het orgel is van verschillende kwaliteit. Momenteel is Wolters-Ovink bezig om het houtsnijwerk opnieuw te vergulden. Eerst wordt er een grondlaag aangebracht. Vervolgens wordt het nieuwe bladgoud hierop aangebracht. Een aantal ornamenten van het orgel worden in de werkplaats bewerkt. Dit wordt zeer zorgvuldig gedaan, het bladgoud is maar liefst 0,0001 millimeter dik. Velletje voor velletje wordt het bladgoud op de verschillende ornamenten van het orgel geplaatst. In maart is de Stevenskerk weer geopend voor bezoekers en kunt u het werk bewonderen.

Op de website van Stevenskerk https://www.stevenskerk.nl/ ziet u op de homepage een filmpje hoe het vergulden van de ornamenten door onze medewerkers wordt uitgevoerd.

Wolters-Ovink is trots op de bijdrage aan dit bijzondere project.