Op zaterdag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur is de IJskelder, het werkatelier van Ovink Wolters, open. Een unieke kans om een kijkje te nemen in het werkatelier, waar naast oude schilderstechnieken, ook glas-in-lood, hout- en marmer imitaties, verguldtechnieken, decoratieve technieken en muurschilderingen te zien zijn. Op zaterdag zijn er diverse doorlopende demonstraties van ambachtelijke schilderstechnieken. De ‘IJskelder’ bevindt zich aan Grote Kerkhof 42. 

De ‘IJskelder’ is een ruimte van 18 meter hoog en bevindt zich op de begane grond van de toren van de Lebuinuskerk. De ‘kelder’ heeft muren van drie meter dik, die goed isoleren waardoor de ruimte vroeger (zonder het raam) dienst deed als bewaarplaats van blokken ijs uit de IJssel. Artsen gebruikten het ijs bij behandelingen en de elite gebruikte de ruimte als koelcel. 

Wanneer: zaterdag 11 september van 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Grote Kerkhof te Deventer (kleine rode deur onderaan de Lebuïnustoren.) 

Op 11 en 12 september a.s. openen tijdens Open Monumentendag Deventer tientallen monumenten hun deuren voor publiek. Het thema voor dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’.  

Kijk voor meer informatie op de website van Open Monumentendag Deventer.