De prijs voor jonge monumentenprofessionals werd op 3 november uitgereikt tijdens het Nationaal Monumentencongres.
👏 Alexa nam de prijs in ontvangst van Susan Lammers, Algemeen directeur van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Juryvoorzitter Monumententalentprijs. We zijn supertrots op Alexa!
🏆 Alexa Sies-Wilders is Monumententalent 2022! 1

🥳 En we zijn supertrots op onze vaklieden Ferrie Ovink en Henk Scholten: zij delen hun kennis en ervaring als restauratieprofessionals met Alexa. Zij leiden haar èn andere collega’s en leerlingen op tot specialisten in ambachtelijke schildertechnieken.

🎉 Alexa ontvangt als nieuw Monumententalent een geldprijs van €3.000 en een bijzonder kunstwerk van kunstenaar Roosje van Donselaar. Met het geldbedrag kan Alexa haar eigen ontwikkeltraject invullen.

De jury schreef in het rapport: “De jury ziet in Alexa een zeer bekwame jonge ambachtsvrouw die als voorbeeld voor velen kan fungeren. Het is bijzonder hoe iemand op zo’n jonge leeftijd al zoveel bereik heeft weten te creëren, terwijl zij tegelijkertijd ook zeer vakkundig te werk gaat.”

👏 Felicitaties aan de andere finalisten Nitish Sudhir Soundalgekar en Vita Teunissen. Zij ontvangen elk €1.500 voor een eigen in te vullen ontwikkeltraject.

De Monumententalentprijs is dé stimuleringsprijs voor jonge monumentenprofessionals en wordt verzorgd door De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Over de Monumententalentprijs
Sinds 2014 is de door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ingestelde Monumententalentprijs dé stimuleringsprijs voor jonge monumentenprofessionals. De Monumententalentprijs is ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren en biedt jonge talenten tot 32 jaar de kans een eigen in te vullen ontwikkeltraject vorm te geven.

Wil je weten wat Alexa bij ons doet?
Bekijk het portret van Alexa dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed speciaal voor deze nominatie maakte:
https://vimeo.com/766066926

🏆 Alexa Sies-Wilders is Monumententalent 2022! 2

Lees meer over de Monumententalentprijs op de website van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Alexa Sies-Wilders is Monumententalent 2022 | Nieuwsbericht | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed