...

Wolters Vastgoedonderhoud past ThermoShield toe!

Project Vincent van Gogh, een energiezuinige transformatie!

In samenwerking met WDW ontwikkeld beheer heeft Wolters vastgoedonderhoud de schilder- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Rijks monumentale kapel van zorginstelling Vincent van Gogh te Venray. Vanuit de opdrachtgever en architect was de nadrukkelijke vraag om mee te denken over toe te passen technieken en materialen. De bedoeling was om de kapel energetisch zo zuinig mogelijk te maken. Vanuit onze discipline hebben wij het gebruik van ThermoShield geadviseerd.

 ThermoShield is een muurverf op waterbasis met unieke eigenschappen, oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. De verf bevat minuscule keramische bolletjes met een capillaire werking dit zorgt voor een goede vochtbalans op de muren. Dit zorgt voor een beter behoud van de stuc laag en draagt bij aan het binnenklimaat. De samenstelling van de verf zorgt ook voor een aparte lichtreflectie, waardoor de kleuren goed tot hun recht komen. Daarnaast reflecteren diezelfde bolletjes de stralingswarmte waardoor ruimten met deze verf behaaglijker aanvoelen. Met gewone muurverf krijgt de muur een kleur, maar dat is alles. ThermoShield zorgt voor een beter comfort en binnenklimaat doordat het de luchtvochtigheid  reguleert. De beschilderde muren blijven in de zomer koeler en in de winter warmer. Er zijn indrukwekkende diagrammen die laten zien dat Thermoshield bespaart in de stookkosten en het comfort verhoogd! 

Heeft u interesse in de mogelijkheden van Thermoshield  neemt u  dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.