...

Raster Groep

Raster Groep verricht welzijnswerk en biedt kinderopvang In Deventer. Het welzijnswerk doen zij in opdracht van de Gemeente Deventer, corporaties, zorginstellingen of onderwijs. Kinderopvang bieden zij aan middels de beproefde formule Sam & Ko: kinderopvang van 0-12 jaar op diverse locaties. Deze locaties hebben onderhoud nodig, waardoor ze 30 jaar geleden al in contact kwamen met Wolters BV.

Nooit teleurgesteld
We blikken terug met Gerard Faas, directeur Rastergroep. “De eerste contacten werden gelegd naar aanleiding van schilderwerk dat noodzakelijk was. Vanaf de eerste samenwerking was die welbekende klik er. Uiteraard zijn we door de jaren heen kritisch geweest, maar we hebben nooit een directe uitvraag naar een ander gedaan. Dit heeft alles te maken met onze voorkeur voor goede & betrouwbare partners waar we op kunnen bouwen en die met ons meedenken. Wolters heeft ons daarin nog nooit teleurgesteld. Mede daarom zijn wij altijd trouw geweest aan hen.”

Dankbaar gebruik van expertise
Dat Wolters BV te allen tijde meedenkt en voor het beste resultaat gaat heeft Raster bijvoorbeeld ervaren toen zij hun kantoorpand aan de Keizerstraat hadden gekocht. “Toen dat pand opgeknapt moest worden hebben we hun expertise goed kunnen gebruiken. Het kantoor was voor twee derde onderdeel van een 3-luik, maar door de kleurkeuze die wij voor ogen hadden voor de gevels en de kozijnen zou dat hele effect zijn weggevallen. Hein Wolters kwam langs en wees ons erop. Hij heeft in een paar minuten advies gegeven dat wij met alle vertrouwen hebben opgevolgd. Gezien vanaf de straat was het oorspronkelijke bouwkundige concept weer hersteld en het monumentale karakter van de panden versterkt. Het uiteindelijke effect was daardoor prachtig.”

Aan een half woord genoeg
“Uitstekende kwaliteit, uitermate betrouwbaar en heel dienstverlenend en servicegericht.” Dit zijn de eerste woorden die Faas gebruikt om Wolters BV te typeren. “Door onze langdurige samenwerking hebben we aan een half woord genoeg. Zij kennen ons goed, weten wat onze financiële mogelijkheden zijn en proberen altijd het beste aan te bieden binnen de kaders die we hebben. Daarnaast waren zij hun tijd  vooruit als het gaat om de informatievoorziening over onze panden. Noodzakelijke informatie over onze panden is verzameld en beschikbaar en dat werkt wel zo prettig.”

Schilderwerk & vastgoedbeheer
Waar de samenwerking in eerste instantie alleen schilderwerk betrof, is het in de loop der jaren uitgebreid. Toen Hans & Gert Jan het bedrijf overnamen werd de dienstverlening uitgebreid met vastgoedbeheer. “In die tijd hadden wij veel eigen vastgoed. Het onderhoud hiervan was voor ons een hele klus, dus goed beheer was geen overbodige luxe. Het bleek nog een hele zoektocht om daar een geschikte partij voor te vinden. Sinds 5 jaar ligt ook dit onderdeel bij Wolters BV. Geheel in lijn met de verwachtingen die we hadden.” Wanneer Faas in gesprek raakt met anderen over dit onderwerp zal hij op grond van de eigen positieve ervaringen Wolters BV zeker aanbevelen.