...

Gemeente Deventer

De Gemeente Deventer behoort tot de vijf oudste steden van Nederland. Het is van oudsher een levendige handelsstad met veel prachtige, karakteristieke panden. De gemeente heeft een grote schare aan rijks- en gemeentelijke monumenten die op de juiste manier onderhouden moeten worden. Met de expertise die Wolters BV op dit vlak heeft waren zij al lange tijd de ‘huisschilder’ van de Gemeente Deventer. Daar dreigde even verandering in te komen door de komst van de nieuwe coördinator Huisvesting en vastgoedadviseur eind 2003.

Op scherp zetten
Rinus Ouwens is deze persoon. “Toen ik vanuit mijn oude werkgever bij de gemeente Deventer startte, had ik zo mijn eigen voorkeuren. Daar waren ze bij Wolters BV natuurlijk minder enthousiast over. Naar goed gebruik heb ik deze twee partijen toen in concurrentie gezet. Dit zorgde ervoor dat ze op scherp werden gezet en moesten strijden om hun positie vast te houden. We hebben elkaar in die periode vaak getroffen en voor ik het wist was ik gecharmeerd van de werkwijze van Wolters. Naast hun vakmanschap hebben de liefde voor het vak en respect & betrokkenheid de doorslag gegeven.”

Schilderwerk in de meest brede zin
Wolters heeft enorm veel werk verzet in die tijd. De gemeente zat voor de komst van het nieuwe stadhuis nogal verspreid over de stad; in de Polstraat, de Bursestraat, T.C. Gibsonstraat en de Smedenstraat zaten verschillende afdelingen van de Gemeente Deventer gehuisvest. Veel oude en monumentale panden die Wolters destijds met vakmanschap heeft onderhouden. Regulier schilderwerk, monumentaal schilderwerk, bijzonder onderhoud, vergulden, verouderingstechnieken, houtrotherstel. Alles wat er bij deze panden kwam kijken en wat die specifieke vaardigheid vereiste pakten zij op.

Kleurrijke bijdrage
De leeuwenbrug was ook een omvangrijk project. Elke afdeling had zijn eigen kleur. Dit ging van de muur, tot de vloerbedekking en het meubilair. Daar heeft Wolters BV intern een kleurrijke bijdrage geleverd. In die tijd is er heel veel overleg en afstemming geweest tussen Gemeente Deventer en Wolters BV. Tot grote tevredenheid van beide partijen.

Een loyale familie
“Deskundig, gedreven en met liefde voor de stad.” Zo verteld Ouwens. “Niet alleen op directieniveau, maar juist ook bij hun mensen. Ze komen afspraken na en leveren perfect resultaat af. Dat zie je ook terug aan de projecten die zij in portefeuille hebben. Overal door het land onderhouden zij monumentale gebouwen, dan moet je toch iets goed doen als bedrijf.” Dat mag gezegd worden. “Wolters BV heeft medewerkers die al 30 jaar schilderen, dat geeft een zekere mate van continuïteit en het zegt bovendien wat over de organisatie. Je bent dan niet alleen goed in wat je doet, maar ook een goede werkgever.” Dat was volgens Ouwens sowieso opmerkelijk “Er is veel loyaliteit. Ik heb nog nooit een onvertogen woord gehoord over het bedrijf. Dat is mooi om te zien. Het lijkt wel een kleine familie.”

Mooie samenwerkingen
Op de vraag of hij Wolters zou aanbevelen bij relaties antwoord hij lachend: “Absoluut niet!” Om daarna serieus te vervolgen: “Natuurlijk doe ik dat. Sterker nog: ik heb veel relaties meegenomen uit eerdere betrekkingen en als het mogelijk is koppel ik die met plezier aan Wolters. Dat leidt vaak tot leuke klussen heb ik begrepen.”