...

BAM

BAM is een beursgenoteerd bedrijf dat overal ter wereld bouwprojecten uitvoert. Of het gaat om woningbouw, wegenbouw, infratechniek of utiliteitsbouw; BAM bouwt het. Zij bouwen grote kantoren, ziekenhuizen, maar ook stadhuizen zoals Deventer. Voor dit specifieke project heeft de afdeling Utiliteitsbouw ingeschreven samen met de afdeling Techniek. Om dit omvangrijke project ‘binnen te halen’ was samenwerking met regionaal gevestigde bedrijven een absolute must.

Gezamenlijke uitstraling
“Voor het schilderwerk kwamen we daarom al snel terecht bij Wolters BV. Hun zichtbaarheid in de regio is enorm, maar zij voeren ook veel landelijke projecten uit. Daarnaast hebben zij een rijke geschiedenis, ervaring met monumentale panden en social return is voor hen ook een belangrijk onderdeel. Al deze punten samen zorgden ervoor dat Wolters BV er in een samenwerking echt uitsprong.” Aldus Lucas Mulder van BAM. “Voor ons was het belangrijk om een betrouwbare partij aan te trekken met het oog op de toekomstige 15 jaar onderhoud dat onderdeel was van de aanbesteding. Wij betrekken veel partijen bij onze werkzaamheden. Onze partners dragen niet alleen bij aan het resultaat, maar ook aan onze uitstraling. Naast het bouwkundig onderhoud en installatieonderhoud door BAM, sloot Wolters BV perfect aan voor het onderhoud van het schilderwerk. “

Schilderende glazenwasser
Dankzij hun Deventer roots en expertise werd Wolters BV toegevoegd aan het team voor het nieuwe stadhuis Deventer. De werkzaamheden richten zich op glas- en schilderwerk van de Oudbouw en de Nieuwbouw. Zowel voor het project als het onderhoud dat er de komende jaren aan zit te komen. Leuk om te melden en bijzonder opmerkelijk is dat Wolters ook de glasbewassing voor haar rekening zal nemen gedurende de onderhoudsperiode. De reden hiervan? Het nieuwe stadhuis bestaat uit heel veel Eiken kozijnen die transparant gelakt zijn. Prachtig, maar erg onderhoudsgevoelig. Om dit eiken en al het bijbehorende kitwerk in de gevel goed te controleren moet je er ”bovenop zitten”. Dat kan prima gecombineerd worden met glasbewassing . Vanaf het begin heeft Wolters BV daarom aangegeven dat zij de controle en het onderhoud van deze lak op zich wilden nemen, mits zij ook de glasbewassing mochten doen. Een logische keuze die door de gemeente ook werd overgenomen.

Trotse medewerkers
Wolters BV heeft gedurende het hele project gewerkt aan een goed eindresultaat. Begrijpelijk, want het stadhuis is een groot en belangrijk bouwwerk in de stad dat veel aandacht heeft gekregen. De samenwerking verliep volgens Mulder erg goed. “Gaat er ergens iets niet goed, zijn er vragen of moet er iets besproken worden, dan gaan we om tafel en lossen we het op. Liefst dezelfde dag, anders de dag erop. Niet ingewikkeld of bureaucratisch, maar korte lijnen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is cruciaal in zo’n groot project. Daarnaast zijn hun medewerkers hun grote kracht. Ze zijn zichtbaar trots op hun bedrijf en voelen zich verbonden met Wolters BV. Ze dragen bedrijfskleding, gaan netjes met de spullen om, zijn herkenbaar op de werkvloer. Het totaalplaatje klopte. Niet alleen een mooi verhaal op de site.”

Nieuwe samenwerking
Op de vraag of er een volgende samenwerking inzit kan Mulder positief antwoorden. “Dat zou ik zeker doen. Vooral als het om monumenten gaat. In die wereld is Wolters echt een specialist die ik iedereen kan aanbevelen.