Een specialist in marmerimitatie nodig?

Marmerimitatie

Het vervaardigen van een authentieke marmerimitatie vergt grote kennis van materialen en gereedschappen. Onze vaklieden zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van levensechte marmerimitaties voor bijvoorbeeld monumentale panden of kerkorgels.

Eeuwenoud specialisme

Marmerimitaties worden al eeuwen toegepast. Deze ambachtelijke schilderstechniek wordt veelal bij restauraties van monumentale panden, landhuizen, kerken, kerkorgels en dergelijke toegepast. Naast de beheersing van deze ambachtelijke schilders- technieken is de kennis van ondergronden en marmersoorten van wezenlijk belang. Uiteraard beheersen de vakmensen van Wolters BV dit in alle facetten.

Vaak is imitatie een nabootsing van een duurder materiaal op een goedkope ondergrond. Het toepassen van marmerimitaties gebeurt echter lang niet altijd uit zuinigheidsoverwegingen. Ook om bouwtechnische redenen, schaarste van de natuurlijke materiaalbronnen of als decoratie op zich.

Oude techniek in nieuwbouw

Marmerimitaties worden niet alleen toegepast in monumentale panden. Ook in horecagelegenheden, openbare gebouwen en nieuwe huizen wordt de techniek regelmatig toegepast. Het is een manier om de woning een chique karakter te geven en het kan in principe overal in huis worden toegepast.

Specialist in ambachtelijke schilderstechnieken

Wolters BV is met haar bedrijfsonderdeel Wolters & Ovink restauratie-decoratie gespecialiseerd in de oude ambachtelijke schilderstechnieken:

De oude schildertechnieken worden veelal toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en diverse momunenten. De decoratieve technieken en muurschilderingen zien we steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

ERM gecertificeerd

De overheid stimuleert dat restauratiewerk aan monumenten wordt uitgevoerd door vakkundige partijen. De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg, afgekort met ERM, beheert deze regelingen. Uiteraard is Wolters een ERM gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk geeft u de garantie  en zekerheid dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde organisatie met kennis van zaken wordt uitgevoerd.

Werkgebied en opdrachtgevers:

Wolters & Ovink restauratie-decoratie opereert landelijk maar is ook regelmatig internationaal actief. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere: overheid, gemeenten, kerkelijke instellingen, orgelbouwers, particulieren, stichtingen, eigenaren en beheerders monumentaal vastgoed.

Marmerimitatie Slot Zeist

Waarom Wolters BV

  • Specialist in ambachtelijke technieken
  • Specialist in monumentaal onderhoud
  • Specialist in kleur historisch onderzoek
  • Meer dan 85 jaar ervaring
  • Kwaliteit en gedegen vakmanschap
  • ERM gecertificeerd
  • Landelijke dekking
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed 1
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Onze disciplines

Specialist in ambachtelijke schildertechnieken!