Een specialist in houtimitaties nodig?

Houtimitatie

De restauratie- en decoratiespecialisten van Wolters BV zijn gespecialiseerd in  het vervaardigen van kwalitatief hoogstaande houtimitaties. Hierbij worden onder andere de luxere houtsoorten als mahonie, teak, walnoot en eiken nageschilderd. Het is een specialisme op zich, dat een grote kennis van zowel materialen als gereedschappen vergt. Een goede houtimitatie is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Dit komt omdat zeer secuur de natuurlijke nerf, glans en eigen kleur wordt nagebootst.

Ambachtelijke techniek

Houtimitatie is een ambachtelijke techniek die al eeuwen worden toegepast. Vaak is imitatie een nabootsing van een duurder materiaal op een goedkope ondergrond. Het toepassen van houtimitaties gebeurt lang niet altijd uit zuinigheidsoverwegingen, maar ook om bouwtechnische redenen, schaarste van de natuurlijke materiaalbronnen of als decoratie op zich.

In de meeste gevallen worden houtimitaties toegepast bij monumentale gebouwen waar slechts gedeeltes moeten worden gerestaureerd. Door gebruik te maken van de technieken van vroeger is het verleden en het heden vrijwel niet van elkaar te onderscheiden. Binnen de particuliere sector passen we ook steeds vaker deze technieken toe. Dan gaat het voornamelijk om de lambrisering of trappartijen.

Specialist in ambachtelijke schilderstechnieken

Wolters BV is met haar bedrijfsonderdeel Wolters & Ovink restauratie-decoratie gespecialiseerd in de oude ambachtelijke schilderstechnieken:

De oude schildertechnieken worden veelal toegepast in monumentale panden, kerken, kerkorgels en diverse momunenten. De decoratieve technieken en muurschilderingen zien we steeds vaker terug in horecagelegenheden en openbare ruimten.

ERM gecertificeerd

De overheid stimuleert dat restauratiewerk aan monumenten wordt uitgevoerd door vakkundige partijen. De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg, afgekort met ERM, beheert deze regelingen. Uiteraard is Wolters een ERM gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk geeft u de garantie  en zekerheid dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde organisatie met kennis van zaken wordt uitgevoerd.

Werkgebied en opdrachtgevers:

Wolters & Ovink restauratie-decoratie opereert landelijk maar is ook regelmatig internationaal actief. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere: overheid, gemeenten, kerkelijke instellingen, orgelbouwers, particulieren, stichtingen, eigenaren en beheerders monumentaal vastgoed.

Hotel Huis Vermeer 1

Waarom Wolters BV

  • Specialist in ambachtelijke technieken
  • Specialist in monumentaal onderhoud
  • Specialist in kleur historisch onderzoek
  • Meer dan 85 jaar ervaring
  • Kwaliteit en gedegen vakmanschap
  • Landelijke dekking
  • ERM gecertificeerd
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed 1
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Onze disciplines

Specialist in ambachtelijke houtimitaties