...

Open monumentendag Deventer 2019

Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer opengesteld voor publiek. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw de Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. Het hele weekend zijn er speciale activiteiten in de binnenstad zoals Stadsmest op de Brink, Korenlint, JuniorGidsen, de Kadefestiviteiten en nieuwe wandelingen in de App 3Deventer.

De IJskelder
Uiteraard stelt Wolters & Ovink ook haar restauratie atelier “De IJskelder” open voor publiek. We vertellen u graag meer over de geschiedenis van de IJskelder en geven demonstraties van ambachtelijke schildertechnieken.
Wanneer: zaterdag van 10:00 – 16:00
Locatie: Grote Kerkhof te Deventer (kleine rode deur onderaan de Lebuïnustoren.)

Speciale activiteiten
Ook dit jaar leiden kinderen bezoekers rond op het Lamme van Dieseplein. De JuniorGidsen hebben een training gevolgd en staan voor u klaar om te vertellen over de geschiedenis van het plein. Of breng een bezoek aan Stadsmest; vier kassen op stadsplein de Brink. Eén kas ligt vol met archeologische vondsten, in de andere realiseren kunstenaars tijdelijke installaties. Vaar ook een stukje mee met de Kadefestiviteiten aan de Wellekade. Meerdere klassieke schepen liggen klaar voor een korte vaartocht. Luister op zaterdag naar twaalf koren op twaalf monumentale locaties tijdens Korenlint.

Nacht van Goud
De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. Ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start een 15 minuten durende voorstelling van onder andere Vera Bon, De Reisgenoot, The Celtic Tribe en stadsdichter Robin Bleeker. Wees er op tijd bij want vol is vol. Gratis toegang. Bekijk hier het programma.
Programmaboekje

Het programmaboekje is op zaterdag verkrijgbaar bij de informatiekraam voor de ingang van Praamstra en op zaterdag en zondag bij alle deelnemende monumenten en de VVV Deventer, Brink 89.