...

Online Toolboxen voor Wolters Vastgoedonderhoud

Wolters ontwikkelt en introduceert een digitale toolboxmeeting voor een betere bewustwording van de veiligheidsrisico’s die medewerkers op de bouwplaats lopen.

Als vastgoed onderhoudsbedrijf lopen onze medewerkers op de bouwplaats dagelijks veiligheidsrisico’s. Om onze medewerkers bewust te maken van de risico’s die zij lopen, geven wij conform de VCA norm 10 maal per jaar een veiligheidsinstructie, ook wel toolboxmeeting genoemd. Tijdens een toolboxmeeting ontvangen zij een instructie over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld “veilig werken op hoogte”. Middels deze instructie worden onze medewerkers gewezen op de gevaren en risico’s die bepaalde werkzaamheden met zich meebrengen en op welke wijze hier mee om te gaan.

Vanaf heden verstrekken wij deze veiligheidsinstructie digitaal middels ons intranet. De digitale toolboxmeeting kan zo op een smartphone of tablet worden bekeken. Aan het eind van de instructie moeten een aantal digitale meerkeuze vragen beantwoord worden, waarmee getoetst wordt of de instructie duidelijk is overgekomen en zo wordt tevens geregistreerd dat de medewerker de kennis tot zich heeft genomen.