Fineo glas ⋆ Wolters vastgoedonderhoud en schildersbedrijf specialist in:

Dé evolutie in glas!

Ideaal glas voor renovatieprojecten en monumenten

ls professionals in renovatiewerkzaamheden stuiten wij regelmatig op een uitdaging. Bij de renovatie van monumenten bijvoorbeeld. Hier mag geen dubbel glas geplaatst worden. In veel oude huizen mag het wel, maar kan het niet. Dit komt door de dikte van het glas ten opzichte van de kozijnen. Wie dan tóch dubbel glas wil, moet direct alle kozijnen vervangen. Dat zijn kosten, waar je niet direct op zit te wachten. Toch

Baanbrekend vacuümglas

Maak kennis met Fineo Glas: een evolutie van glas! AGC ontwikkelde in samenwerking met Panasonic een baanbrekend vacuümglas. Een nieuwe generatie glas van slechts 6 mm, een superlicht gewicht, maar gelijkwaardig aan triple isolatieglas. Kortom: ultiem dun design, met de kenmerken van HR glas. Dat kunnen we met recht evolutie noemen.

Ontwikkeling in glas

Het idee voor de productontwikkeling van dit vacuümglas, komt voort uit het feit dat glas de laatste jaren een enorme ontwikkeling doormaakt. Het gaat niet meer alleen om het energetische voordeel, maar ook om overige functionaliteiten als geluids- en thermische isolatie en lichtdoorlaat. Tel daarbij aspecten als circulariteit, arbo-vriendelijkheid en niet te vergeten de esthetica op en je weet: het moest anders. Met Fineo is bewezen dat het ook anders kan.

De voordelen van fineo glas:

  • Ultra dun.
  • Licht van gewicht.
  • Hoge isolatiewaarde.
  • Betere lichtdoorlaat.
  • Circulair.
  • 15 jaar garantie

Alles op uw gemak nalezen?

De voordelen op een rij…

Ultra dun

Het Fineo glas is opgebouwd uit twee glasbladen van elk minimaal 3 millimeter. Tussen de bladen zit een vacuüm van slechts 0,1 mm. Met een uiteindelijke dikte van 7 mm, blijft het Fineo glas binnen de bestaande kaders van enkel glas. Het uitfrezen van sponningen is hierdoor niet nodig, waardoor de monumentale uitstraling behouden blijft.

Innovatief

Bij ‘normaal’ HR glas zit er gas tussen de twee glasplaten. Dit zorgt ervoor dat de beide glasplaten heel blijven, wanneer er wrijving ontstaat. Bij Fineo hebben ze alluminium balletjes geplaatst, die uiteraard niet met het blote oog waarneembaar zijn.

Isolatiewaarde

Qua isolatiewaarde is Fineo glas eveneens uniek in haar soort. Met een thermische isolatiewaarde van 0,7 W/M2.K kan ze het met gemak opnemen tegen haar voorgangers. Deze hebben respectievelijk 0,7 tot 0,9 voor triple glas en 2,8 voor traditioneel dubbelglas.

Lichtdoorlaat

Wie ramen heeft, wil ook helder zicht. Dat krijg je met Fineo glas. Doordat het ultradun is, heeft het een betere lichtdoorlaat dan traditioneel isolatieglas. Het resultaat? een helder uitzicht en meer daglicht in het interieur.

Lichtgewicht

Fineo is vele malen lichter dan dubbel en triple glas. Naast dat dit prettig en arbo-vriendelijk voor de vakman is, heeft het ook functionele en economische voordelen. Doordat zowel de kozijnen als het  hang- en sluitwerk minder zwaar belast worden, gaan ze langer mee.