Dé evolutie in glas!

De functionaliteit van glas maakt een ongekende ontwikkeling door. Naast lichtdoorlaat, thermische en geluidsisolatie worden ook aspecten als circulariteit, arbo-vriendelijkheid en niet te vergeten de esthetica steeds belangrijker.

Gedreven door deze uitdagingen is het baanbrekende vacuümglas Fineo ontwikkeld.

De toepassing van een nieuwe glastechnologie resulteert in een nieuwe generatie glas met een gelijkwaardige isolatiewaarde aan triple isolatieglas, een dikte vanaf 6 mm. (een fractie van de dikte van triple glas) en een superlicht gewicht. Bovendien steunt de productie van Fineo-glas op circulaire principes. Kortom: ultiem dun design, met de kenmerken van HR glas. Dat kunnen we met recht evolutie noemen.

Ideaal glas voor monumenten en renovatieprojecten

Fineo glas heeft uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen hierdoor draagt het innovatieve glas sterk bij aan de verbetering van de energieprestatie en het verblijfscomfort. Fineo glas is ultradun. Zo hoeft bij renovatie de sponning van het kozijn niet te worden uitgefreesd en blijft de monumentale uitstraling optimaal behouden. Ook is het perfect te plaatsen in monumentale stalen kozijnen die vaak een beperkte sponning diepte hebben.

Fineo glas

Fineo glas 3

De voordelen van Fineo glas:

  • Ultra dun
  • Licht van gewicht
  • Hoge isolatiewaarde
  • Betere lichtdoorlaat
  • Circulair
  • 15 jaar garantie
Wolters vastgoedonderhoud keurmerken
Eigenaar / beheerder monumentaal vastgoed

Alles op uw gemak nalezen?

De voordelen op een rij…

Ultra dun

Het Fineo glas is opgebouwd uit twee glasbladen van elk minimaal 3 millimeter. Tussen de bladen zit een vacuüm van slechts 0,1 mm. Met een uiteindelijke dikte van 7 mm, blijft het Fineo glas binnen de bestaande kaders van enkel glas. Het uitfrezen van sponningen is hierdoor niet nodig, waardoor de monumentale uitstraling behouden blijft.

Innovatief

Bij ‘normaal’ HR glas zit er gas tussen de twee glasplaten. Dit zorgt ervoor dat de beide glasplaten heel blijven, wanneer er wrijving ontstaat. Bij Fineo hebben ze alluminium balletjes geplaatst, die uiteraard niet met het blote oog waarneembaar zijn.

Isolatiewaarde

Qua isolatiewaarde is Fineo glas eveneens uniek in haar soort. Met een thermische isolatiewaarde van 0,7 W/M2.K kan ze het met gemak opnemen tegen haar voorgangers. Deze hebben respectievelijk 0,7 tot 0,9 voor triple glas en 2,8 voor traditioneel dubbelglas.

Lichtdoorlaat

Wie ramen heeft, wil ook helder zicht. Dat krijg je met Fineo glas. Doordat het ultradun is, heeft het een betere lichtdoorlaat dan traditioneel isolatieglas. Het resultaat? een helder uitzicht en meer daglicht in het interieur.

Lichtgewicht

Fineo is vele malen lichter dan dubbel en triple glas. Naast dat dit prettig en arbo-vriendelijk voor de vakman is, heeft het ook functionele en economische voordelen. Doordat zowel de kozijnen als het  hang- en sluitwerk minder zwaar belast worden, gaan ze langer mee.